Mac OS X update blokira Intel Atom procesore

intel atom

Zadnjih par dana se priča da se Apple ponovo suprodstavlja Hackintosh računarima. Apple priprema novi update Snow Leopard-a verzija 10.6.2 koja neće podržavati Intel Atom procesore i prvenstevno bi to prestavljalo problem za laptop-ove koji su predviđeni za Windowse ili Linux operativne sisteme.

Sva priča se nadovezuje na izjavu jednog od hakera, Stellarola koji je svojom izjavom "upozoravao" sve korisnike Hackintosh računara da ostanu pri trenutnoj verziji Mac OS X-a 10.6.1 ili ranijim verzijama. Za sada su to još nagađanja pošto još niko iz Apple-a nije ništa najavljivao.

Komentari (0) Napisao Marko Palić 4 November, 2009 (8:37)

Ponovo priče o Mac Tabletu

Mac Tablet mockup

Izvršni urednik New York Times-a, Bill Keller u internom obraćanju zaposlenima u sektoru za digitalne poslove, rekao je nešto što možda može navesti na istinitost priče o Mac Tabletu.

Rekao je da se nada da će se New York Times u narednom periodu više truditi da dostavlja sadržaj orjentisan na Times Reader, iPhone aplikacije, WAP i na nadolazeću, kako je rekao, Apple tablicu.

Da li urednik NYT-a zna nešto što drugi ne znaju? Ukoliko se glasine o Mac Tabletu ne pokažu tačnim, ovo će biti jedna najvećih lažnih glasina u posljednje vrijeme.

Pogledajte snimak govora na ovoj stranici (Apple tablica na 8:30 minutu).

Komentari (0) Napisao Miodrag Nikač 3 November, 2009 (12:10)

iPhone u Kini

iPhone u Kini

Kineski mobilni operater Unicom napokon je dobio trku za prodaju iPhone-a u svojoj zemlji. I nakon skoro 2 godine od izlaska prvog iPhone-a na red je došlo i najveće tržište mobilnih telefona.

Ali po još nezvaničnim izvorima Unicom China će još sačekati i kako kažu zvanično objaviti "tačne" informacije, što će najvjerovatnije biti u maju ove godine. Biće to jedan veliki korak za Kinu i svakako Apple. Kina sa populacijom od 1,3 milijarde ljudi i skoro pola milijarde mobilnih telefona, od sad i Apple-u će pripadati jedan dio tog kolača.

Komentari (0) Napisao Marko Palić 26 March, 2009 (20:37)

Procurjele nove slike

iPhone g3

Kako vrijeme odmiče sve će biti više i više ovakvih informacija. Pojavile su se slike navodno novog iPhone-a treće generacije. Uz sliku koja je izcurijela, kruže i priče da će novi iPhone izaći u najmanje dvije verzije. Uz vizuelne promjene i kamera bi trebala dobiti još koji megapixel, kao i mogućnost snimanja video zapisa bez instaliranja dodatnog software-a.

Pored svih vizuelnih i hardware-skih izmjena novi iPhone će pokrećati revolucionarni iPhone OS 3.0 koji svi spremno iščekujemo kao osvježenje u vrelim ljetnim danima, tačnije u julu mjesecu.

Komentari (0) Napisao Marko Palić 26 March, 2009 (20:35)

Sprema se iPhone nano

Sprema se iPhone nano

Sudeći po proizvođaču oklopa za iPod i iPhone, firmi XSKN, Apple će izbaciti novi model popularnog nam telefona, iPhone nano. Ovih dana su se dosta pojavljivale slike iz kineskih fabrika koje su ukazivale na to da Apple priprema novi model, ali je tek ovih dana na sajtu prizvođača XSKN-a osvanula nova kategorija među iPhone silikonskim oklopima i to iPhone nano oklopi.

Da bi stvari bile uvjerljivije, podsjećamo da je ova ista firma među prvima počela prodaju oklopa za iPhone 3G koji još nije bio u prodaji, kao i to da smo od njih viđeli slike novog oklopa za iPod nano-a koji je izašao desetak dana prije samog predstavljanja iPod-a.

Za sada nema glasina kad bi se mogao predstaviti novi iPhone nano, ali po mom mišljenju to će odraditi Steve, vjerovatno na nekom od Apple-ovih Special Event-a u narednim mjesecima sljedeće godine.

Sa novim modelom, Apple će sigurno biti bolje pozicioniran na tržištu SmartTelefona, na kojem je već sada na drugom mjestu poslije Nokia-e.

Komentari (0) Napisao Miodrag Nikač 23 December, 2008 (13:23)

<< Prva < Prethodna [1 / 7] Sljedeća > Zadnja >>

 

 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  

Home Glasine

iMontenegro v1.5

Web design and developing: Miodrag Nikač

Istorija verzija