We are back!

Poslije pauze od skoro 3 mjeseca ponovo se vraćamo na scenu sa člancima. Ali nemojte da pomislite da smo samo odmarali po plažama i uživali na suncu, i ako je toga, razumijemo se, bilo :-)

Neki su imali brojne obaveze, a neki su čak i promijenili posao :-) Moramo napomenuti i brojne, većinom muzičke događaje od kojih se svakako izdvaja koncert Madonne i koncert Lenny Kravitza. Prošao je i veliki broj svjetski poznatih DJ-eva koji su takođe bili ispoštovani.

U posljednih mjesec dana naporno smo radili kako bi smo ovaj sajt podigli na viši nivo pa smo samim tim uradili sljedeće stvari:

Novi server
Dosadašnji hosting kod T-Com-a (kojeg smo inače morali uzeti zbog domena cg.yu), zamijenili smo boljim hosting provajderom koji nam pruža puno bolje uslove od kojih ću napomenuti glavne: oko 200 puta veći prostor na serveru i oko 30 puta veći protok, i sve to za duplo manje novca.

Transfer podataka mi je pao veoma teško. Najveće probleme mi je zadavala baza i encodovanje karaktera, oko koje sam se mučio više od nedjelju dana, jer sva pravila oko exporta i importa baza ođe su bila zanemarena jer je slučaj bio specifičan i zahtijevao je posaban tretman. Na sreću sad je sve sređeno.

Pošto smo ukinuli stari hosting ukinuli smo i domen www.mac.cg.yu, koji više nije aktivan kao što su mnogi i primijetili, a od sada nas isključivo možete naći na www.mac.co.me

iPhone i iPod touch prilagođene stranice
Kakva bi mi to bili Apple korisnička grupa ako ne bi imali i stranicu prilagođenu ovim proizvodima :-). Ova stranica je podešena tako da ako posjetite adresu www.mac.co.me sa neka od ova dva uređaja automatski bićete redirektovani na stranicu iphone.mac.co.me, koja je kreirana tako da troši najmanje protoka, a da ostanete i dalje u toku sa najnovijim vijestima sa našeg sajta.

iMontenegro RSS vijesti
Nova, mogu slobodno reći web aplikacija (koja može i zasebno da radi), na našem sajtu je iMontenegro RSS vijesti koja vam pruža mogućnost praćenja vijesti sa najpopularnijih sajtova koji se bave Apple tematikom. Nalazi se ispod najnovijih članaka, a vijesti možete čitati i tako što prevučete kursor miša preko određenog naslova vijesti. Pošto je u fazi testiranja primijetićete da određeni izvori imaju drugačiji feed, pa ovo prevlačenje ne radi na svakom, što će biti dorađeno kasnije. Ima poznati iTunes izgled.

Ako imate neki izvor vijesti kojeg redovno posjećujete, recite nam i mi ćemo ga rado uvrstiti. Isto tako ako želite ovu aplikaciju na vašem sajtu, slobodno nas kontaktirajte.

Napisao Miodrag Nikač 28 October, 2008 (14:56)

Marko dana 29 October, 2008 (13:40)

Mica brate svaka ti cast, jos uvijek sam u guzvi ali ubrzo cu ti se pridruzit... ;)

Imate li komentar? Molimo vas logujte se ili ako još uvijek nijeste registrujte se.


 

 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  

Home Interne vijesti We are back!

iMontenegro v1.5

Web design and developing: Miodrag Nikač

Istorija verzija