App Store sada ima preko 100 000 aplikacija

U AppStore-u sada preko 100 000 aplikacija

Koliku pažnju izaziva iPhone najbolje govori broj aplikacija koji je dostupan za ovu platformu. Apple je juče objavio da je App Store, koji još nema ni 2 godine od pokretanja, prešao granicu od 100.000 aplikacija dostupnih za iPhone i iPod touch. Ako se prisjetimo u septembru ih je u AppStore-u bilo 85.000, a u istom periodu je objavljeno da su korisnici skinuli preko 2 milijarde aplikacija.

Ako ove brojke uporedimo sa drugim kompanijama koji se bave istim poslom vidimo da je Apple daleko iznad konkurencije. RIM BlackBerry-ijev App World ima 3.040 aplikacija, NOKIA-ijin Ovi Store ima 660 aplikacija. Moram napomenuti da je Windows Mobile platforma na tržištu dugo godina, a njihov Marketplace ima samo 246 aplikacija. Palm ima oko 100 aplikacija.

Komentari (0) Napisao Miodrag Nikač 5 November, 2009 (9:47)

Od sjutra Skype zvanično na AppStore-u

Skype dolazi u AppStore

Sjutra će najpopularniji program za telefoniranje preko interneta Skype zvanično biti dostupan na AppStore-u. Do sada smo mogli koristiti usluge Skype-a (pozivi među Skype korisnicima) posredstvom drugih programa među kojima i Fring.

Korišćenjem Skype-a za iPhone korisnici mogu koristiti besplatne usluge zvanja drugih korisnika Skype-a, chatovati sa njima, mogu pozivati fixne i mobilne telefone širom svijeta po veoma povoljnim cijenama.

Skype za iPhone će biti isto onako jednostavan kao i njegova desktop varijanta, a na AppStore-u biće ponuđen besplatno.

Komentari (0) Napisao Miodrag Nikač 30 March, 2009 (19:22)

Weather Montenegro - prva iPhone aplikacija za crnogorsko tržište

Weather Montenegro

Samo nekoliko dana poslije početka prodaje iPhone-a u Crnoj Gori osvanula je aplikacija koja je direktno namijenjena korisnicima u našoj zemlji. Aplikacija Weather Montenegro koju je kreirao naš prijatelj iz Hrvatske Nenad Kljajić primjer je kako odlična ideja može da se pretvori u još bolju aplikaciju.

Svaki korisnik iPhone-a je makar jednom pokrenuo aplikaciju za provjeru vremenskih prilika u svom gradu, a sa Weather Montenegrom možete to provjeriti preciznije jer se svi podaci čitaju sa zvaničnog sajta Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore koji su sigurno tačniji od onih koje gledamo sa Weather.com sajta preko Yahoo Weather aplikacije na iPhone-u.

Aplikacija se sastoji iz 2 dijela: Vrijeme i vremenska prognoza i Kursna lista sa automatskim kalkulatorom. Pri samom pokretanju ažuriraju se podaci o trenutnom vremenskom stanju u 8 crnogorskih gradova. Moguće je provjeriti i prognozu vremena za sjutra kao i prognozu za pomorce. Kursna lista prikazuje odnos glavnih svjetskih valuta i omogućava izračunavanje odnosa između njih. Automatsko ažuriranje se može isključiti u podešavanjima unutar Settings aplikacije. Aplikacija je odlično spakovana i vrlo jednostavna za koriščenje.

Pročitajte ostatak članka... Komentari (0) Napisao Marko Palić 18 March, 2009 (22:50)

Skinuto preko pola milijarde iPhone aplikacija

Pola milijarde aplikacija za iPhone skinuto

Prije mjesec i po dana na reklamama za iPhone AppStore, Apple je objavio da su korisnici skinuli preko 200 miliona aplikacija za iPhone i iPod touch od početka prodaje u julu mjesecu, sada već prošle godine, a prvih 100 miliona za samo 6 nedjelja od tog datuma.

Ovih dana Apple je objavio putem štampanih reklama u Wall Street Journal-u, New York Times-u i USA Today-u, kao i putem stranica na internetu, da su korisnici skinuli preko 500 miliona aplikacija za ovu revolucionarnu platformu. Petog decembra ste na AppStore-u mogli naći oko 10.000 aplikacija, dok ih sada ima preko 15.000.

Neki analitičari navode da bi Apple do kraja 2009 trebao da primi oko jednu milijardu dolara od aplikacija od čega po ranije utvrđenom modelu proizvođačima software-a ide 70% a ostatak Apple-u. Ova predviđanja su daleko iznad onih početnih sa sredine prošle godine.

U svakom slučaju App Store i dalje ostaje veoma važan razlog zašto se ljudi prije odlučuju da kupe iPhone od njegovih suparnika kao što su BlackBerry, Palm i Nokia.

Komentari (0) Napisao Miodrag Nikač 19 January, 2009 (14:26)

Metal Gear Solid dolazi na iPhone

Metal Gear Solid dolazi na iPhone

Konami Digital Entertainment je zvanično objavio da će do kraja mjeseca tj. do kraja ove godine izdati jednu od najpopularnijih akcionih igrica na svijetu za iPhone i iPod touch. Metal Gear Solid Touch je ime koje asocira na adaptiranu verziju popularne igrice i koje donosi okruženje i karaktere iz posljednjeg nastavka MGS 4: Guns of the Patriots.

Sa direktnom kontrolom preko multi-touch panela, veoma je lako nišaniti ili se prebaciti u zoom mod. Prva verzija će sadržati 8 nivoa, dok će dodatni nivoi biti dodavani kasnije sa update-ima.

Konami će u isto vrijeme objaviti još 3 igrice za iPhone/iPod Touch platformu i to: Silent Hill The Escape, DanceDanceRevolution S Lite i Frogger. Silent Hill igrica nam je svima poznata po svom horor prizvuku. Ova igrica je pucačina iz prvog lica i omoćava igračima korišćenje kontrola koje jedino posjeduju ovi uređaji. DanceDance Revolution je muzička igrica najsličnija TapTap Revenge igri, kod koje igrači pritiskaju strelice na dnu ekrana u ritmu muzike. Frogger je igra đe igrači pomjeraju žabu preko puteva i rijeka pokušavajući da izbjegnu prepreke.

Konami je paralelno sa objavljivanjem vijesti o razvoju igara za iPhone/iPod Touch, puštio u rad i sajt posebno za igrice na ovoj platformi www.touch.konami.net.

Komentari (0) Napisao Miodrag Nikač 18 December, 2008 (13:37)

<< Prva < Prethodna [1 / 11] Sljedeća > Zadnja >>

 

 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  
 1.  
 2.  
 3.  
 4.  
 5.  
 6.  
 7.  
 8.  
 9.  
 10.  
 11.  
 12.  
 13.  
 14.  
 15.  
 16.  
 17.  
 18.  
 19.  
 20.  

Home Software

iMontenegro v1.5

Web design and developing: Miodrag Nikač

Istorija verzija